Продължават масовите проверки на преминаващите хора през ГКПП „Кулата”

28 февруари 2020 14:41   3794 прочита


Междувременно България засили контрола по граничните пунктове с Гърция

Напрежение и в Солун, Гърция, след като стана ясно, че в града вече има два случая на COVID-19. Хората там се презапасяват с хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Междувременно България засили контрола по граничните пунктове с Гърция. Медицински екипи проверяват влизащите у нас. Жителите на Солун са разделени на две в притеснението си. Половината от тях се тревожат заради случващото се и затова масово пазаруват стоки от първа необходимост, както и продукти от аптеките.

Те избягват излизането навън, опитвайки се така да спазват указанията да не се намират на гъсто населени места, предаде Nova. Другата половина са на мнение, че коронавирусът е вирус като всички останали и място за паника няма. „Заради вируса хората се страхуват и предпочитат да си стоят у дома. Мисля, че няма смисъл да го правят, но улиците са все така празни”, каза един от местните жители. „Това е вирус като всеки друг. Просто трябва да пазим ръцете си чисти и да не сме сред много хора. Аз съм бременна, какво трябва да направя? Да живея в балон?

Мисля, че всичко ще е наред, просто трябва да сме чисти”, коментира една от живеещите в Солун. „Лекарите в Солун са много способни, затова не съм притеснен. Няма от какво да се страхуваме”, смята мъж, живееш в града. На ГКПП „Кулата” и днес продължиха масовите проверки на преминаващите хора.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар