Призови места за самодейците от разложките села Годлево и Горно Драглище

05 юни 2023 11:46   3665 прочита


Народни читалище “Христо Ботев-1925” и Народно читалище “Слънце-1938" с призови места от фолклорни формати

Самодейците от Народни читалище “Христо Ботев-1925” със златен от Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2023”.

За трета година самодейците от читалището в село Годлево завладяха сцената на музикалния празник в град Хисаря, който заема основно място във Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор "Балкан фолк" в България.

Със своя невероятен танц самодейците заслужено бяха отличени със Златен медал, Грамота “За съществен принос при съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства”, Диплом за успешно представяне на фестивала и препоръка за участие във фестивалите в Несебър и Слънчев бряг, който са част от музикалните празници "Евро фолк", провеждани под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове.

Танцова група “Младост” към Народно читалище “Слънце 1938" - с. Горно Драглище се завърна с две награди от фестивала “Харизмата на хорото”, който се проведе в град Свищов.

Групата, с ръководител Николай Манчев, спечели трето място в категория “Групи над 15 души” и специална награда за “Най-ансамблово изпълнение” в същата категория.


Още за: села   танци   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар