Присъда за наркодилърка от Кюстендил, арестувана с хероин 

22 януари 2021 08:30   1 коментар   3626 прочита


 

 Една година и три месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок е наказанието, определено на подсъдимата Д. С., обвинена от Окръжна прокуратура – Кюстендил за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Извършеното от нея деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1 от НК. 

Досъдебното производство срещу четиридесет и три годишната жена е започнало след постъпила оперативна информация, касаеща закупуване на наркотично вещество от нея с цел укриване или последващо препродаване. Незабавно е била извършена проверка. 

Полицейските служители установили Д. С. в таксиметров автомобил, движещ се по ул. „Бузлуджа“ в гр. Кюстендил. При спирането му тя направила опит да изхвърли дрогата под предната седалка. При претърсването на МПС бил открит и иззет прозрачен найлонов плик с кафяво вещество на бучки. Извършеният полеви наркотест констатирал наличие на хероин. За намерения наркотик Д. С. заявила, че го е купила с цел продаване в махалата, като с получените от това пари щяла да изхранва децата си. Общото количество на откритата у нея дрога възлиза на 9, 13 грама, на стойност 593, 45 лева. 

В хода на разследването са били събрани доказателства за престъпната дейност на подсъдимата С., свързана с разпространение на наркотици в кв. „Изток“ в града. 

Пет дни по-късно Окръжна прокуратура – Кюстендил е приключила бързото производство срещу Д. С., след което е бил внесен в съда обвинителен акт срещу извършителя на престъпното деяние. 

В съдебно заседание между страните е било постигнато споразумение, одобрено от съда с определение, което има последиците на влязла в сила присъда. 

 

 
.

 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
22 Януари 2021 09:54 | ,
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

поне напишете, че присъдата е условна. каква е тази присъда лишаване от свобода с изпитателен срок?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар