При необходимост! Част от тубдиспансера в Благоевград ще заработи като инфекциозно отделение

24 март 2020 06:56   5383 прочита


С решение на Кризисния щаб на община Благоевград в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух. Вече се извършват дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход. 

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната. Специалисти, в момента монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител. 

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения. 

Останалите три болници на територията на община Благоевград- МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“ също ще се включат при необходимост. 

Марти Иванов 

 


 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар