Президентът Плевнелиев и съпругата му дариха средства на семейство от Дупница за инвитро процедура

21 октомври 2019 09:45   6108 прочита
Кадри: Фондация Искам бебе
Кадри: Фондация Искам бебе


Кадри: Фондация Искам бебе

Семейство Росен и Десислава Плевнелиеви подадоха ръка и дариха 10 000 лева в полза на две двойки с репродуктивни проблеми, за да продължат борбата си за дете. Едно от семействата е от Дупница - това са Албена и Николай, които мечтаят и се борят за рожба от 7 години.

"Нашата мечта може би най-сетне ще се изпълни, за което благодарим сърдечно. Надяваме се да има повече такива хора, които да помогнат и на други семейства" каза развълнуваната жена при срещата си със семейство Плевнелиеви. Вълнението си не скри и половинката на експрезидента Деси, която от сърце пожела на семейството да не губят надежда и този път да изживеят щастието да станат родители. Това не е първата подобна инициатива на семейство Плевнелиеви, които от години са съпричастни към каузата "Искам бебе".

В бюджета на Община Дупница за тази година са предвидени общо 26 000лв за финансиране на инвитро процедури. Всяка двойка, която отговаря на условията получава по 2000лв помощ от общината, които обаче не са достатъчни за извършването на една процедура.

Много са двойките, кандидатствали за подпомагане, а при необходимост общинското ръководство има готовност да отпусне допълнително средства, за да бъдат подпомогнати всички. За 8 години в Дупница са проплакали 30 инвитро бебета.

П. Пенева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар