През летния сезон пътна полиция засилва контрола по натоварените пътни артерии

03 юли 2020 13:24   2279 прочита


Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП съобщи, че през летния период усилията и контролът на служителите на реда ще бъдат насочени към пътните артерии с обичайно засиления за сезона трафик. Ще бъде обхванат целият спектър от нарушения, които могат да затруднят движението или да застрашат живота на хората, включително и употребата на обезопасителни колани, шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Инспектор Ботева отново призова водачите да не използват и да не навлизат в аварийните ленти, припомняйки, че това нарушение лишава от възможността за навременната реакция на специализираните органи и техника в случаи на инцидент.

Тя уточни, че при ситуация, която налага затварянето на определен пътен участък в следствие на възникнал тежък инцидент, във взаимодействие с останалите институции, ще се оповестяват съответните обходни маршрути. Инспектор Ботев предостави обобщени данни от приключилите две операции през периода 18 - 25 юни и 25 юни - 1 юли с акцент поведението на пешеходците, управлението на двуколесни и триколесни ППС от непълнолетни и от неправоспособни водачи, контрол за управление на МПС след употреба на алкохол/наркотици.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар