Последна сесия на ОбС - Благоевград за мандат 2015-2019! Гласуват 34 точки

26 септември 2019 10:01   3588 прочита


Предстои последна сесия на Общински съвет - Благоевград за мандат 2015- 2019г.. Този петък, съветниците за последно ще гласуват 34 точки от дневния ред.

Очаквано, първа и втора точка, са свързани с избор на временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград, както и временно изпълняващи длъжността кметове на кметства в общината, във връзка с предстоящите избори на 27 октомври.

Сред точките са приемане на актуализирана бюджетна прогноза за периода 2020 – 2022 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности, предложение от управителя на „ОБЩИНСКИ ФУТБОЛЕН КЛУБ ПИРИН” ЕООД във връзка с от заседание на Общински съвет Благоевград проведено на 26.07.2019 година.

Местните парламентаристи ще гласуват и условията за настаняване в новите социални жилища, а също така и прекратяването на договора за концесия от 2005г. между Общината и „Аква парк“ ЕАД. Съветниците ще решат и финансирането на процедури „Инвитро“ от средствата на бюджета на Общината, както и отпускането на еднократна финансова помощ на жителите ѝ.

Сред точките, които ще бъдат предложени за гласуване са и предоставянето на двуетажна сграда за нуждите на „Общински футболен клуб „Пирин“ ЕООД, Благоевград, както и нежилищен общински имот за нуждите на регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите- звено Благоевград.

Очаквайте подробности от последната сесия на Общински съвет- Благоевград на 27 септември.

Цвети Иванова


Още за: сесия   мандат   гласуване   ред   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар