Посланикът на република Сърбия доц. д-р Желко Йович и почетния консул на Република Казахстан в България Митко Солаков на работна среща с Председателя на ОбС Благоевград- Андон Тодоров. 

28 май 2020 13:11   1404 прочита

Посланикът на Република Сърбия- Доц. д-р Желко Йович и почетният консул на Република Казахстан в България- Митко Солаков, посетиха днес Община Благоевград по покана на Председателя на Общински съвет Благоевград- Андон Тодоров. На провелата се в изключително дружеска атмосфера работна среща бяха обсъдени възможностите на областния център Благоевград за сътрудничество с Република Сърбия, предвид традиционно близките отношения между двете страни.

Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград с избран град в Република Сърбия, с цел задълбочаване на отношенията и доброто сътрудничество. Според Тодоров, побратимяването ще създаде предпоставки за привличане на инвеститори и културен обмен, за провеждането на културно- образователни младежки форуми, както и икономически форуми, с представители на бизнеса от двете страни.

Почетният консул на Република Казахстан- Митко Солаков изрази благодарност за поканата и подчерта, че Благоевград вече се е доказал като изключителен партньор в културния обмен, тъй като години наред Република Казахстан е представена добре в областния център, чрез проведени серия мероприятия, свидетелстващи за ползотворното сътрудничество.

Това е само началото на работните ни срещи, след които съм сигурен, че ще се случат изключително полезни за Благоевград неща, отчете в края и домакинът Андон Тодоров. 

  Вени Иванова 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар