Поредно добро дело! Хора от Белица събират средства за семейството Ахмед Талип, чиято къща изгоря

03 юли 2019 14:03   4078 прочита


Поредно добро дело! Хора от Белица започнаха да събират средства за семейството на А. Талип, чиято къща изгоря. Както Struma.com съобщи, вчера семейството на А. Талип пострада сериозно. Пожар избухна и обхвана покрива на къщата, пренесъл се в селскостопанска постройка, където живи изгорели 4 агнета и над 400 бали сено. Екипи на противопожарната служба пристигнали незабавно, но не успели да спасят плевнята с животните и сеното.

Много бързо жителите на Общината се организираха и приканват всеки, който има възможност да се отзове на помощ с парични и други средства / къщен инвентар, доброволен труд и др. / за възстановяване на изгорялата до основи къща на семейство Фатиме Мустафа Весалова и Ахмед Усаин Талип от град Белица, обяви в социалните мрежи Мая Падарева. „Средствата могат да бъдат преведени на личната банкова сметка на Фатиме Весалова

IBAN BG06STSA93000008736675

BIC STSABGSF

Банка ДСК - клон Белица

Титуляр: Фатиме Мустафа Весалова

Всеки, който направи паричен превод на посочената банкова сметка да запише - ДАРЕНИЕ за да се избегне такса.

В читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица е организиран и списък на дарителите. Всеки който желае да дари по-малка парична сума ще бъде записан с внесената от лицето сума срещу подпис. Списъкът с набраните парични средства ще бъде представен на семейството.

Белица е малък град и всички се познаваме. Знаем колко трудолюбиво, но бедно семейство са Фатиме и Ахмед. Нека проявим своето милосърдие и да помогнем на изпадналите в беда наши съграждани!“, допълва Падарева. Малко по- късно тя прикани младите мъже от Белица да съдействат за почистването на останките от пожара. От Общината са осигурили техника и хора от времената заетост, но помощ от всеки, който може да съдейства, би се приела.

К. Тодоров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар