Поредицата „Бележити санданчани“ представя духовното и творческо дело на отец Ангел Столинчев

21 ноември 2019 11:38   5 коментара   4627 прочита


На 27 ноември от 18:30 ч. в интерхотел „Сандански“ по време на родолюбивата инициатива „Будител на 2019 г. на община Сандански“ ще бъде представен духовният будител, автор на енциклопедията за град Сандански „Църква“ – Ангел Столинчев.

Научен работник с интереси и познания в областта на археологията, църковната и гражданска история, архитектурата, църковното изкуство, етнологията, фолклора, демографията, статистиката и пр. отец Ангел Столинчев и неговите изследвания днес биха могли да защитят поне десетина научни степени в църковните науки, политиката, етнографията и фолклора.


Още за: дело   будител   град   Още от: България и свят

Принтирай статия
5 коментара
21 Ноември 2019 11:57 | предлагам за 2019 г.
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

следните будители: Иван Юруков и Юлиана Попдимитрова


21 Ноември 2019 23:20 | Ха-ха
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Може, но след още 500 години. За тези двамата е твърде рано още, ако изобщо някога би могло да им дойде времето.


22 Ноември 2019 10:24 | хаха или хахо
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ти изобщо познаваш ли ги двамата (е да не са пропаднали и тъпи чалга звезди) знаеш ли с какво се занимават, кой друг от града е по-достоен, освен ако не се самопредложиш, какъв е твоя критерий за будител и почетен граждани на града, айде мишко стой си в мазето и не се изказвай хаха, хахо


22 Ноември 2019 22:26 | Ха-ха
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Този тон и изявления си ги запази за вашите у дома. Къде се намираш изобщо, а? Май вие имате много голямо желание за изява, както се вижда, защото не сте спрели да се самопредлагате от няколко години. Оставете другите да ви видят, а и достатъчно вече се натрапвате. Иван е добър, но още е рано за него, но Юлиана с какво е заслужила? С това, че сигурно ти е роднина? Това не са ти родови срещи, хвалби и самодейни изпълнения от типа: " Ще взема с бой микрофона. Той е мой! " . Опитвате да избягате от чалгата, но с тези си изпълнения, крещене и обиди към другите сте си здраво нагазили в нея и няма излизане. Достоен човек и будител е този, за когото е написана тази статия. Помисли върху това и друг път не бързай с обидите, защото и другите могат да обиждат.


23 Ноември 2019 01:10 | До Будителите
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Така ли се става будител? Със Зъбене, скандали и скачане на бой? Мерси, че ни показахте как трябва да бъдат нещата. Сигурно това е вашият критерий, който толкова нервно търсите. Ето затова ви е рано за будители.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар