Почти двойно  ще се увеличи капацитетът след реконструкцията на ГКПП Кулата

12 декември 2019 09:44   2 коментара   7830 прочита


Очаква се двойно увеличение на капацитета на ГКПП Кулата. Това съобщи директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков, който бе там заедно с депутати от парламентарната комисията по вътрешен ред и сигурност. Там бе проведено изнесено заседание на комисията. 

"Сега действаме само в една посока, разделено на две. Тоест имаме четири трасета на изход и четири на вход. След края на дейностите, които се извършват, ще имаме осем трасета само на изход. Като имаме възможност при по-голям трафик, с подвижни прегради, да пуснем още едно трасе, за да се съобразим с моментната обстановка", коментира директорът на ГДГП.

Депутатите видяха плана за реконструкция на граничния пункт. Към момента проблем на пункта не е свързващият мост, а малкото трасета, на които се обработват леките и товарни автомобили, обясни Министър Маринов.

По думите на Маринов идеята на реконструкцията на пункта е на първо място да се разделят потоците на моторните превозни средства - товарните автомобили да са от едната страна, а леките коли - от другата, за да не се смесват. През лятото на 2019 година бе направена такава организация, която даде добри резултати. С разширяването на ГКПП "Кулата" ще започнат да се извършват и съвместни проверки на наша територия, уточни още вътрешният министър.

П.Иванов

2 коментара
12 Декември 2019 10:30 | Санданчанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

" След края на дейностите ще имаме осем трасета САМО за изход"
Направете ги поне 24 тези трасета САМО за изход, че теминалите на Летище София вече не стигат за бягащите от Родината!
Лятото, обаче, сложете подвижни прегради за БЕГЪЛЦИТЕ, за да не пречат на оставащите в БГ ПРЕСТЪПНИЦИ да пътуват до плажовете в Гърция!


12 Декември 2019 12:28 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ГКПП"Кулата" е най-европейското КПП на България. И какъв е извода от това, което се канят да правят? Шенген на куково лято. Това е тайният знак на управниците ни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар