Побратименият на Благоевград Чаковец подари част от своята култура на благоевградчани

07 октомври 2019 14:10   3360 прочита


Побратименият град Чаковец подари част от своята култура на благоевградчани. Кметът на града Стйепан Ковач и д-р Атанас Камбитов присъстваха на концерт „Градът в ръката на града“, който се проведе вчера на пл. „Македония“ в Благоевград. В него взеха участие три хърватски ансамбъла, заедно с оркестър „Стамбиан Буян-Стипик“, оркестър на културните изкуства „Весели Меджимурци“ и мажоретките на Чаковец.

„Станахме свидетели на прекрасни изпълнения. Културният обмен между различните държави е изключително важен за взаимното опознаване между народите, затова той трябва да се насърчава. Благодаря за доверието и прекрасните отношения между Благоевград и Чаковец! Ще очакваме творците отново в Благоевград!“ сподели Атанас Камбитов.

През 2015 година Благоевград и Чаковец подписаха споразумение за партньорство и побратимяване между двете населени места. „В лицето на община Благоевград ние виждаме добър партньор, с който да обменяме добри практики. Двата града имат много общи черти и можем да научим много едни от други", заяви кметът Стйепан Ковач по време на подписването на документа. От този момент, между екипите на двата града, непрекъснато има комуникация, размениха се визити от културен характер, но предстоят и други съвместни проекти.


Още за: Чаковец   култура   концерт   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар