Петрич се обединява в търсенето на мистериозно изчезналия Павлин! Откриха следа ...

27 май 2023 06:33   16307 прочита


Братът на Павлин организира доброволци, които днес тръгват по горещи следи, якето му е намерено край село Рупите, в издирването се включват, общинска охрана с наличните коли и десетки други

 
Издирването на Павлин Йовов, който е в неизвестност от 22 май, продължава и  днес - 27 май, събота. Сборният пункт за доброволците е пред сградата на Община Петрич в 8. 30 ч. за разпределяне и напътствия. 
Нека всеки при възможност се присъедини. Служителите на звено "Общинска охрана" отново се включват и с наличните автомобили.,.Нека отново се обединин ,с такъв апел се обърна към съгражданите си братът на изчезналото момче.  
 Григор Йовов търси брат си от първия миг на изчезването му ,като поддържа връзка с доброволците и всички участващи в търсенето. Вчера той съобщи:

НАМЕРЕНА Е СЛЕДА ЗА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ПАВЛИН ОКОЛО РУПИТЕ! Днес около 11. 00 часа намерихме якето на брат ми на мястото отбелязано с червен „Х“. На същото място до реката в тинята имаше дълбоки следи, един крак с обувка, един бос. По показания на хора от селото е видян в този район точно без една обувка. По свидетелство на рибар, който го е видял на същото място не е преминал реката (най-вероятно е доближил, за да пие вода). Рибарят не е успял да го заговори. 
Местата маркирани в жълто до мястото на якето са обходени от хора, джипове, мотори, дронове и кучета. Местата до параклис Св. Панталеймон са обходени само от мен и жена ми, минавайки по скалите от параклиса долу до реката и пеша до железния мост на Генерал Тодоров. Отсрещния бряг е обрасъл и трудно проходим. Викахме, гледахме и от височините по време на катеренето. 
Специални благодарности на всички доброволци, на офроуд клуба, на общинска охрана, полицията, доброволци от селата на близо, от Петрич и да не пропусна някой. Хиляди, хиляди, хиляди благодарности добри хора! Господ да ви въздаде за помощта и сърцата! 
След намиране на якето имам часове разговори по телефона докато търсим с доброволци, полицията и различни хора. Батерията ми беше на 100%, но падна в един момент. Жена ми продължи комуникацията, но тя намеше всички телефонни номера. Извинявам се на всеки, който се е почувствал без информация в даден момент. Моята цел беше да не стоя на гъсто с много хора, а да сме максимално разпръснати за да покрием по-голям периметър в светлата част на деня. 
Утре се събираме на паметник Антон Попов от 8. 30 до 9. 00 часа. Всеки е добре дошъл. Дронове и друга техника ще са от голяма полза, защото растителността е висока и има непроходими за човек места. Отделно изморен човек ако е легнал и до него да минеш на 10 метра може да не се види, така че такава техника е ценна. 

П. Петров 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар