Паметта на героите е жива: Разлог отбеляза Деня на Европа и победата над фашизма и отдаде почит на героизма!

09 май 2019 15:24   4505 прочита


Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов поднесоха венец пред паметника на загиналите във Втората световна война в центъра на града и изказаха признателност към подвига на хората, дали живота си за нашия мир. С навършването на 74 години от края на Втората световна война, стойността на мира е категоричен факт и погледът към свободата на човешкия дух е все по-осезаем.

9 май е ден на преклонение, почит и равносметка, а празникът на Европа е резултат на преминаването през огнените фронтове и победата над хитлерофашизма.

С подписването на капитулацията на Германия на 9 май 1945 година завършва Втората световна война, но след нея остава опустошение и разруха. Във войната участват над 60 държави, военните действия се водят на териториите на 40 държави, а над 50 милиона души изгубват живота си. Българската армия дава над 35 хил. жертви. Тяхната саможертва,обаче, не е напразна-българската войска помага за освобождаването на Македония, Сърбия, Унгария и Австрия.

Венци и цветя пред паметника на Свободата поднесоха и д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, политически партии, институции, признателни граждани. Всички присъстващи преклониха глави и паднаха на колене, отдавайки почест към героизма на загиналите във войната от Разложко.

Събитието е организирано от Община Разлог и Исторически музей-гр. Разлог.

 


Още за: Кр. Герчев   дейности   венец   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар