Откриха паметна плоча на Апостола на улица “Васил Левски“ в симитлийското село Крупник

20 юли 2019 08:39   2762 прочита


Дългогодишната мечта на крупничани да имат паметник на Васил Левски се осъществи навръх 182 години от рождението му. С тържествена церемония кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на Крупник Иванка Чакалска откриха барелефна плоча на Апостола на улица „Васил Левски“ в Крупник.

Жителите на тази улица са едни от най-задружните в селото. Правят зимен празник на 19 февруари. На един от тези празници се ражда идеята за направа на паметник на Васил Левски.

Барелефната плоча е дело на майстор от Кюстендил, а крупничани заедно с кмета Иванка Чакалска избрали мястото и монтирали. Направен беше и водосвет от свещеник.

Естествено не мина и без стихове за Левски, рецитирани от ученик от улица „Васил Левски“.

„Днес сме се събрали не само да сведем глави пред подвига на Левски, но и да потвърдим неговите думи „Дела трябват, а не думи“, каза кметът Чакалска, като благодари на всички жители на улицата, че със средства и труд реализирали отдавнашната идея. Пожела им здраве и все така да бъдат задружни и да следват заветите на Апостола.

След това заедно с кмета на общината Апостол Апостолов и зам.-кмета Евгения Георгиева положиха венец и цветя на новия барелеф.

Накрая церемонията завърши с песента за Левски на певицата Павлина Теова, която е родом от Крупник.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар