Отборът на Кюстендил е победителят във второто Републиканско състезание за млади доброволци 

08 юни 2023 11:32   2856 прочита


 

 

Състезанието се проведе  вчера в Кюстендил на стадион „Осогово“ и бе организирано от Община Кюстендил и ГДПБЗН – МВР, с активното съдействие на Асоциацията на доброволците в България 

Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини: „Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума”., „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия” и „Щафета – построяване на дига”.. 

Състезанието се проведе за втори път, а отборът на Кюстендил бе първенец и миналата година в Републиканското състезание, което се проведе в Казанлък. 

Отборите бяха представени от млади доброволци/навършили 16 години и ненавършили 18/. Участваха 8 отбора от общините Велинград, Казанлък, Опан, Тополовград/2 отбора/ и Хисаря, община Завет.. 

Гости на откриването на Републиканското състезание бяха заместник директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков, зам. кметът на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов. Той откри състезанието, поздрави младите хора, че са се отдали на най-голямото добро – доброволчеството, и пожела успех в надпреварата. 

След покриване на изискванията по регламент и в крайното класиране първенецът е отборът на Община Кюстендил, на второ място – отборът на Община Велинград, на трето – отборът на община Опан. 

Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, 

д-р Ясен Цветков от Националната асоциация на доброволците в България и заместник директорът на ГДПБЗН ст. комисар Л. Баров. Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти. 

Националната асоциация на доброволците и ГДПБЗН връчиха грамоти с благодарност за помощта при организмиране и провеждане на Националното състезание за млади доброволци на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, на служители от регионалните дирекции ПБЗН, които са били пряко ангажирани с подготовката на състезателите и техните треньори от училищата. 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар