Отборът на Езиковата гимназия е победителят в 20-то районно състезание на МПО „Млад огнеборец“ в Кюстендил

25 април 2019 15:41   4270 прочита


Днес РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Кюстендил , проведе за 20-ти пореден път районния кръг на състезанието. В оспорваната надпревара се включиха 100 ученика в 10 отбора от училища в града.

В оспорвана надпревара участниците мериха сили в 2 дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия.

Състезанието откри началникът на РСПБЗН – Кюстендил, Симеон Симеонов. Той поздрави участниците за постоянството и интереса, с които са участвали по време на подготовката. Изрази убеденост, че са усвоили елементи от действията на пожарникарите, ползвани при гасенето на пожарите, и надежда, че това съприкосновение с професията на пожарникаря е докоснало сърцата им и е събудило любов към достойната професия.

Гости на Районното състезание на МПО „Млад огнеборец“ днес в Кюстендил бяха директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев, инж. Веселин Давидков – директор на „Реал мет“ ЕООД, инж. Галя Стоименова – помощник директор на ПМГ, и инж. Александър Симеонов от ДЛС „Осогово“.

На първо място в състезанието се класира отборът на Езиковата гимназия, на второ място е отборът на ОУ „Паисий Хилендарски“ и на трето – отборът на ПМГ.

Наградата за най-атрактивно участие в състезанието получи отборът/момчета/ на Първо основно училище – грамотата и дървената изрисувана шайба им бе връчена от инж. А. Симеонов.

Призьорите в състезанието получиха купи, медали, грамоти. За всички участници имаше лакомства, спортни пособия, за всеки отбор – топки и торти.

Наградите бяха осигурени от РСПБЗН – Кюстендил, и спонсори. Отборът на Езиковата гимназия, който се класира на първо място, ще продължи участието в областния кръг на състезанието.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар