От утре: Влизането в Гърция  възможно само през Кулата 

06 август 2020 15:00   1 коментар   7508 прочита


  

От утре вечер Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта с изключение на ГКПП Промахон/Кулата на границата с България. Това обяви днес говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас като част от мерките във връзка с увеличаването на случаите на коронавирус в страната, съобщи АНА-МПА, цитирани от 24 часа. Вчера Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП Какавя на границата с Албания, но от утре тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без Промахон 

По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство. Първото са честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни.

Мнозина от тях продължават да влизат и излизат, все едно няма нищо, заяви правителственият говорител. Второто огнище са струпванията на правостоящи клиенти, особено в баровете, но и на сватби, кръщенета и други социални събирания. Третото огнище са средствата за масов транспорт. 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
06 Август 2020 20:20 | Ахаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Четвъртото огнище скоро ще го загрее яко отзад, когато гърците почнат да фалират!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар