Още по случая със задържаната дознателка от Благоевград, вътрешният министър Маринов: Смятаме, че задържаната разследваща полицайка е изнасяла информация

25 март 2019 14:36   12852 прочита


„Смятаме, че нерегламентирано разследващата полицайка, задържана при акция в Благоевград, е изнасяла информация.

Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция "Вътрешна сигурност". Тя се отнася за разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице„, каза пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов по време на брифинг, на който бе представен годишен отчет на Главна дирекция „Гранична полиция“. Той поясни, че към този момент се извършват процесуално- следствени действия.

По думите му, Прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" ще излязат с конкретни факти. Министър Маринов обясни, че разследването се води от 3-4 месеца.

По повод връзката между директора на „Охранителна полиция“ и задържаната Р.Кьосева, главният секретар на МВР Ивайло Иванов уточни, че тя му е дъщеря. ,,Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност', заяви още Иванов.

Както Struma.com първа съобщи, тази сутрин прокуратура и вътрешна сигурност щурмуваха полицията в Благоевград и арестуваха дознателката на Първо управление на МВР Р.Кьосева заради връзките й с криминалнопроявено лице, което излежава присъда в затвора.

Цв. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар