Още един медик извън строя! Коронавирусът повали и джипито на село Вълкосел! Д-р З. Даутева е в инфекциозно на МБАЛ Благоевград

10 октомври 2020 21:02   12793 прочита


Личният лекар на сатовчанското село Вълкосел д-р З. Даутева бе настанена днес в Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград с коронавирус. Тестът и  е положителен.  Днес преди обед състоянието и се влошило и се наложила спешна хоспитализация,съобщиха за struma.com..

Това е поредният медик, заразен с коронавирус. Припомняме, че завчера медицинският персонал, сестри и санитари, на хирургично отделение в МБАЛ Сандански отчетоха положителни тестове за вируса, което наложи отделението да бъде затворено.

Стана ясно, че няма заразен хирург, затова лекарите от Сандански, докато колегите им са под карантина ще пътуват до Петрич, където ще обслужват пациентите. Заразени лекари има и по други места в областта.

Ситуацията е тежка, болниците имат легла и възможност да приемат ковид пациенти, но има криза на лекари и медицински сестри, хората на първа линия са в пряк контакт със заразени, което прави работата им изключително тежка. 

П. Попов 


Още за: джипи   Вълкосел   ковид 19   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар