ОС - Кюстендил потвърди мярката за неотклонение "Парична гаранция" от 10 000 лв на дупнишкия бизнесмен Кольо Илиев

17 февруари 2020 13:20   2352 прочита


Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, потвърди взетата от РС – Дупница мярка за неотклонение ,,Парична гаранция”, в размер на 10 000 лв. по отношение на Кольо Илиев и определи 10 - дневен срок за внасяне на паричната гаранция, считано от днес.

При непредставянето й в посочения срок, съдът може да вземе на подсъдимия по - тежка мярка за неотклонение. Съдът остави без уважение искането на прокуратурата за вземане по отношение на Кольо Илиев на най- тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“. В мотивите се сочи, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на Кольо Илиев към престъплението, за което е привлечен като обвиняем, но съдът приема, че не са налице опасностите – да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи и на обжалване и протест. Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това че от неустановена дата до 05.02.2020 година, в землището на град Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали, с неустановен към момента вид и произход, не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди на околната среда - престъпление по чл. 353б, ал.1 от НК.

В. Иванова


Още за: илиев   бизнесмен   гаранция   съд   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар