ОС- Благоевград реши: Наркотрафикантът от Сандански Ст.Сливков, задържан на ГКПП Кулата, остава в ареста

01 декември 2021 15:27   6724 прочита


 

 По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишния санданчанин Стефан  Сливков, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. 

 На 29. 11. 2021 г. в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР гр. Благоевград е постъпила оперативна информация за придобиване на наркотични вещества от конкретно лице и вероятното им трафикиране през границата на страната. 

 Още същия ден, при условията на неотложност, е било извършено претърсване на лек автомобил, м. „Ауди“, спрян в района на ГКПП Кулата – Промахон, на трасе изход в посока Гърция. В ниша под предната дясна седалка на превозното средство е била намерена червена чантичка от плат. В нея, освен комплект за първа медицинска помощ, е бил открит найлонов плик с два пакета, залепени с кафяво тиксо. В по-големия от тях е било установено кафяво прахообразно вещество, което при направения на място наркополеви тест е реагирало положително на хероин. При измерване с електронна везна е отчетено теглото на дрогата - 206 грама. В другия пакет е било открито бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло 56 грама. 

 Водачът на автомобила – Стефан Сливков в изготвен по надлежен ред протокол, е декларирал, че наркотичните вещества са негови. 

 Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършен от него опит за пренасяне през границата на страната от България за Гърция на високорискови наркотични вещества. Той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор, след което е било внесено в съда искане за вземане на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. 

В съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Благоевград, че е налице реалната опасност Сливков  да извърши друго престъпление. Деянието, в което е обвинен, представлява тежко умишлено престъпление, за което законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 10 до 15 години. Обвиняемият е осъждан и изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“. Налице е висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца. 

 Взетата от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан Сливков може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд. 

П. Петров 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар