Окръжен съд – Кюстендил потвърди- мярка за неотклонение „Подписка“ за Н. Капланов

24 ноември 2020 10:31   2499 прочита


Окръжен съд – Кюстендил потвърди- мярка за неотклонение „Подписка“ за сина на Каплата - Николай  

Тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил потвърди определението на РС – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на 20- годишния Н. Капланов. Той е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за умишлено повреждане на чужда движима вещ- лек автомобил „Пежо 208”, собственост на мистериозноизчезналия Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника, и срязана задна дясна гума – престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07. 05. 2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв. Представителят на Окръжна прокуратура поиска най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а адвокатът на обвиняемия пледира да бъде потвърдено определението на РС – Дупница, като оспори размера на нанесената щета. 

На този етап от предварителното производство, не е разколебано наличието на обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия Н. Капланов към извършване на деянието – по повдигнатото му обвинение, като престъплението не е тежко по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК.

От материалите по делото не може да бъде направен извод, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Обвиняемият е неосъждан, студент е и работи, няма данни да се укривал от органите на реда или процесуалното му поведение да не е в съответствие с изискванията за добросъвестност, се казва в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил. 

Определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което по отношение на Н. Капланов е взета мярка за неотклонение „Подписка”, не подлежи на обжалване 
Припомнме ,че бащата на Николай ,бившият гард на Галеви В. Капланов-Каплата ,е в ареста заради запахи към дупничанин . Каплата бе последният ,с когото се е видял и мистериозно изчезналия Янек Миланов . 

П. Попов 
 


Още за: Николай   Каплата   подписка   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар