Огнеборците на крак: Кола изгоря в с.Селище! Още 51 пожара гасиха в Благоевградско тези дни!

01 април 2019 13:39   7049 прочита


Общо 52 пожара гасиха пожарникари в петък и почивните дни на територията на Благоевградска област. 47 от тях са без нанесени материални щети. В 5 от случаите има щети. Горели са предимно сухи треви и храсти.

В петък около следобед е получен сигнал за пожар в сухи треви и овощни дръвчета в района на войнишката градина в общ.Петрич. Погасен от екип на РСПБЗН-Петрич. Причината е в процес на установяване. Нанесени са щети върху плодни дръвчета.

В петък около 19:56 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и дъбова гора в с.Падеш, общ.Благоевград. Погасен е от 2 екипа на РСПБЗН-Благоевград и горски служители. Причината и щетите са в процес на установяване.

В събота на обяд е получен сигнал за пожар в сухи треви и лозе в землището на гр.Сандански. Погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. Нанесени са щети на около 500 кв.м. лозя.

В събота около обяд е получен сигнал за пожар в местността „Гребовски рид“, землище на с.Селище, общ.Благоевград. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. При пожара е изгорял лек автомобил „Фиат“. Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Вчера около 14:46 часа е получен сигнал за пожар в гора в местността „Сирината“, землище на с.Годлево. Погасен от 2 екипа на РСПБЗН-Разлог. Щети: около 20 дка иглолистна гора.

Сериозни материални щети и човешки жертви не са допуснати благодарение на бързата реакция на огнеборците!

М. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар