ОДМВР-Кюстендил предприема специализирана полицейска операция за охрана на селскостопанската реколта

28 май 2020 15:10   2608 прочита


До пика на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил и РДГП – Кюстендил, след 8 юни ще се включват и служители на дирекция „Жандармерия“ на МВР, обобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов.

Той уточни, че специализираната полицейска операциа за охрана и недопускане на извършването на престъпления по време на прибирането на селскостопанската реколта в Кюстендилска област стартира на 1 юни. Ще бъдат изградени 2 КПП-та в района на черешовите масиви.

Обходи ще се осъществяват и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на униформени ще предотврати опити за посегателства, както и за извършване и на други престъпления. Комисар Паргов подчерта, че анализът от традиционно провежданите такива операции в годините са доказали своя положителен ефект – значително е снижението на конвенционалната престъпност.

И тази година маршрутите на полицейските екипи ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще се увеличават и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта и тези за наемане на работна ръка. Ще се следи за преустановяването на работа в масивите след 20.00 ч., за спазването на правилата на местната власт за наемането на работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите.

Охранителната операция ще се осъществява на територията на четири общини, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол и ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

В. Иванова


Още за: реколта   операция   охрана   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар