ОДБХ Перник извършва засилени проверки във връзка с фестивала „Сурва 2016“

29 януари 2016 12:43   2818 прочита


Проверени над 80 обекта и е съставен един Акт

Инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните, град Перник извършват засилени проверки във връзка с предстоящото провеждане на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2016“. Инспектират се заведения за обществено хранене, временни и сезонни обекти за търговия с храни, производствени предприятия и местата за хранене в хотелите и базите, разположени на територията на областната дирекция.

Досега са направени инспекции на 45 заведения за обществено хранене в централна градска част, 16 сезонни обекта, 21 производствени предприятия. Проверени са всички обекти, в които се приготвят пакети с храни за участниците. До този момент инспекторите са съставили един Акт за установени продукти без идентификация в заведение за обществено хранене. За този тип нарушение законодателството предвижда санкция в размер от 500 до 1000 лева. Проверяващите са издали и две Предписания.

Издадени са 30 удостоверения за регистрация на временни обекти, свързани с фестивала.

През почивните дни 30.01.16 г. и 31.01.2016 г. ОДБХ, град Перник ще има дежурни инспектори, които ще продължават да извършват проверки и ще се отзовават на жалби и сигнали.


Още за: инспектори   храни   санкция   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар