ОД на МВР Кюстендил съобщи: Пияни заляни зад волана - арестувани! Мъж заплаши жена си с убийство, арест за наркотици в затвора

10 август 2020 10:27   2618 прочита


 
Две досъдебни производства са започнати в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол – 34-годишен водач на л. а. „Фиат“ е проверен на ул. „Княз Борис Първи“ в Дупница, той е бил зад волана с 2. 54 промила алкохол, тестът е направен с техническо средство; 55-годишен водач на л. а. „Хонда“ е бил проверен от пътни полицаи на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил, тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 2. 97 промила алкохол в издишания въздух. Двамата водачи са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Досъдебните производства са образувани в РУ Дупница и РУ Кюстендил, уведомени са дежурни прокурори.,съобщават от ОД на мВР Кюстендил  


Досъдебно производство за притежание на наркотично вещество е започнато в РУ Бобов дол в края на миналата седмица. Сигналът е подаден от затворническите власти в града. В помещение за свиждане от 68-годишен посетител при лице, изтърпяващо наказание, е иззето укрито прахообразно вещество, което при направения тест е реагирало на метамфетамин. 68-годишният мъж е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Бобов дол, за случая е уведомен дежурен прокурор. 

Кражба на акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор в землището на Дупница е заявена в края на миналата седмица в полицията в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор. 
В края на миналата седмица 60-годишен мъж е нанесъл лека телесна повреда на съпругата си и я е заплашил с убийство в с. Сапарево. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. 
Счупване на задно панорамно стъкло на л. а. „Фиат“ е заявено в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. Автомобилът е бил паркиран пред дома на собственика в града. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 

32-годишен мъж от Дупница е намерен вчера обесен в помещение на къщата му, при извършения оглед на място служителите на РУ Дупница не са установили следи от насилие. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, досъдебно производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор. 
 
През миналата седмица в сектор БДС в ОДМВР – Кюстендил, и поделенията в областта са подадени 585 заявления за издаване на лични карти на жители на областта, 221 заявления за издаване на паспорти, 313 – за издаване на СУМПС. 
Издадени и получени през миналата седмица са 568 лични карти, 188 паспорта и 325 СУМПС. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар