Обявиха конкурс за съдии в Разлог, Петрич и Кюстендил 

25 януари 2023 10:07   1 коментар   5142 прочита


 
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС) обяви конкурс за първоначално назначаване на 45 места в 31 районни съдилища. Трима съдии са нужни на районния съд в Разлог, 2-ма в Кюстендил и един съдия в Петрич В някои от съдилищата в страната е обявено "бедствено" положение, поради липса на кадри. 
 

След като решението на СК на ВСС бъде обнародвано в Държавен вестник, кандидатите ще имат 14 дни да подадат заявление за участие. Към него те трябва да приложат подробна автобиография, нотариално заверени копия от дипломата за висше образование по специалността „Право“ и от удостоверението за придобита юридическа правоспособност, медицинско удостоверение, че не страдат от психическо заболяване, нотариално заверено копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ съответен стаж по чл. 164 от ЗСВ, попълнен въпросник по образец, изготвен от СК на ВСС, във връзка с притежаваните нравствени качества, мотивационно писмо и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества. 

П. Попов 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
26 Януари 2023 01:45 | Ванче Михайлов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дано липсата на кадри не се усети в моя роден Самуилов (засега Благоевград), за да не назначат за съдия адвоката македонист Рангел Бараков, харесал Фейсбук пост, третирал Българките като леки жени! Защото тогава със сила ще трябва да чистим Омовските дегенерати! За Бог и България! Да Живей Майка България!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар