Общински бетонов колектор оцветил в бяло река Струма

26 ноември 2020 11:39   2 коментара   4225 прочита


Наказват кмета на Перник

По сигнал на гражданин, инспектори от РИОСВ- София са установили, че от дъждовен бетонов колектор, който се намирал в района на градския парк в Перник, в река Струма изтичат води с бял цвят, съобщават от екоинспекцията. В района няма производствени предприятия, които да са евентуален източник на замърсяване на реката, за установения бетонов колектор не е издавано и разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води по реда на Закона за водите, се казва в прессъобщение на инспекцията.

От РИОСВ- София съобщават, че предвид установеното нерегламентирано заустване в река Струма, ще бъдат предприети административнонаказателни действия срещу кмета на Община Перник, тъй като съгласно действащо законодателство, кметът на общината контролира изграждането, поддържането и правилната експлоатация на канализационните мрежи и съоръженията за пречистване на битови отпадъчни води.

Във връзка с проверката на кмета на община Перник са дадени предписания за извършване на обследване на бетоновия колектор за установяване на нерегламентирани включвания в него на битови абонати, с цел преустановяване на замърсяването на река Струм, апредаде Dir.bg. Това не е първото замърсяване на Струма край Перник. Преди време водоемът беше оцветен в кафяво и червено.


Още за: Струма   река   Перник   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
26 Ноември 2020 13:59 | ТТ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А Агромах докога ще я оцветява безнаказно?


26 Ноември 2020 15:42 | Хаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няма страшно гърците са опънали едни яки филтри, а отпадъка се събира продава обратно в бг
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар