Община Струмяни участва в Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика

22 юни 2022 16:48   8554 прочита


В понеделник официално бе открит Десети юбилеен Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика – гр. Пловдив. Събитието се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Министерството на труда и социалната политика.

Свой щанд на Изложението в палата № 11 на „Международен панаир“ – гр. Пловдив има и община Струмяни, представлявана от кмета на общината – г-н Емил Илиев и зам. кмет по хуманитарните дейности – г-ца Фиданка Котева. Участието на община Струмяни е съвместно с община Берово, Република Северна Македония и нейните представители г-н Звонко Пекевски – кмет на община Берово и г-жа Наташа Каламадевска – служител към община Берово.

Сред официалните гости на форума са г-жа Илиана Йотова - Вицепрезидент на Република България, г-н Георги Гьоков - Министър на труда и социалната политика на България и г-н Никола Шмит - комисар за работни места и социални права в Европейската комисия. Всички те с голям интерес разгледаха щанда на Община Струмяни и община Берово.

През последното десетилетие Европейският форум се утвърди като мащабна социална платформа с модерна визия и иновативни изразни средства, която концентрира важни събития, знакови личности и значими теми, онагледяващи актуалните европейски и регионални тенденции в развитието на социалната и солидарна икономика. Съпътстващо събитие на десетото му издание е провеждането на кръгла маса на високо равнище с водеща тема „Справедлива, адекватна и трансформираща социална икономика“.


Още за: община   Струмяни   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар