Община Сандански спечели проект за закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за помещенията на центъра за деца с увреждания

30 юли 2020 02:09   8547 прочита


Община Сандански спечели проект за Закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за помещенията на „Дневен център за деца и младежи с увреждания гр. Сандански” Целта на одобрения проект е да бъдат осигурени по-добра жизнена среда и технически средства за децата и младежите с увреждания.

Проектът включва: Подновяване на част от обзавеждането на дневния център – дивани за многофункционална зала, кухня – някои кухненски уреди, мивка и шкафове, кушетки за масаж и кростренажор в залата за рехабилитация, климатични системи за отопление и охлаждане за някои помещения, компютри – стационарни и преносими за по-качествена и специализирана работа с децата и младежите в Дневния център.

Децата с увреждания имат нужда от обич, уважение и зачитане на човешкото достойнство, така както всички останали и не би трябвало да има граници, които да ги разделят. И тук основна цел на центъра е да подобри максимално образователното, емоционалното, физическото, социалното и друго състояние и поведение на детето или младежа, ползващ услугата.

С подобни проекти, Община Сандански се стреми да създаде още по-добри и оптимални условия за тях. Защото децата и младежите с увреждания, също са съществена и неразделна част от Санданската ни общност и заслужават своето внимание и грижи от всички нас.


Още за: Сандански   проект   център   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар