Община Сандански представя своя туристически потенциал на Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо

14 февруари 2020 16:57   4043 прочита


Истински фурор на щанда на общината предизвика ритуал по зарязване

Община Сандански, съвместно със Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, град Сандански, участва за поредна година на Международната туристическа борса в град София – Ваканция & СПА Експо. По време на първия ден от престижния форум, интерес към град Сандански и региона проявиха туроператори от цялата страна, представители на посолството на Република Куба в България, посетители и общини. Гост на щанда бе Министъра на туризма – г-жа Николина Ангелкова.

Под автентична арт инсталация на лоза, в духа на празника всеки имаше възможност да опита от местни вина и специалитети, а домашно приготвени печива от фолклорните групи към НЧ „Отец Паисий“, град Сандански предизвикаха интереса и любопитството на всеки посетител. Вторият ден красивият щанд на общината се изпълни с посетители, а изпълнението на Мъжката фолклорна група – възстановка на ритуала по зарязване към НЧ „Отец Паисий“ бе истинска изненада и предизвика аплодисменти и настроение у всички.

Всички посетители на изложението се присъединиха към публиката на щанда на община Сандански, дегустираха нашите вина и заформиха дълго хоро. По-късно зам.-кметът на община Сандански – г-жа Павлина Караджова участва на дискусия на тема „Виненият туризъм: Състояние и перспективи за развитие, организирано от Министерство на туризма. Събирайки на едно място целия туристически пазар, ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО дава уникалната възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар