Община Разлог проведе обучителни сесии за създаване на клъстер за иновации в агро-продуктите

25 ноември 2019 12:42   3437 прочита


При изключително голям интерес преминаха четирите обучителни сесии за създаване на клъстер за иновации в агро-продуктите в Разлог. Събитията бяха проведени от 19-ти до 22-ри ноември, застъпени бяха теми за основните проблеми на млекопроизводителите и млекопреработвателите, маркетингови въпроси, пласиране на продукцията, иновативни продукти и представяне на добри практики.

Община Разлог си поставя за цел да подпомогне млекопроизводителите и млекопреработвателите за интегриране на иновации в тяхното производство чрез създаване на клъстер за иновации в агро-продуктите. Клъстерът с център Разлог обхваща територията на всички общини от област Благоевград. Това става възможно благодарение на изпълнението на проект „Клъстери за иновации в агро-продуктите“, с акроним “AgroLabs”, по програма за транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море“. За целия регион агро - хранителният сектор има важна социално-икономическа роля - особено в селските общности, където е основен елемент за развитието на региона. Повечето ограничения, които често се срещат в селските райони са липса на иновации и производителност, качество и безопасност на храните, трудности при популяризирането на продукти и достъп до финансиране.

В изпълнение на проекта Община Разлог си партнира със Софийски университет „Св. Климент Охридски“, България, Региона на Централна Македония, Гърция; Кипърски университет по технологии; Агенция за развитие на Лимасол, Кипър; Селскостопански университет в Тирана, Албания; Община Фиер, Албания.


Още за: община   сесии   клъстер   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар