Новините на югозападна България
Домашен мехлем разрушава шиповете  
   РегистрацияЗабравена парола

Община Разлог даде старт на проекта "Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на център за обществена подкрепа"


21 септември 2019 09:41   1922 прочитаОбщина Разлог си постави за цел да разшири пакета от предлаганите социални услуги и мерки за подкрепа на уязвимите семейства и деца, както и предоставяне на по-добра грижа за децата и социална интеграция на семейства и деца. Община Разлог изготви и кандидатства с проект „Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа в гр. Разлог“ пред Фонд „Социална закрила“.

В този център ще работят специалисти, които ще оказват подкрепа ,както на деца ,така и на техните родители. Центърът за обществена подкрепа ще работи съвместно с Дирекция социално подпомагане, като в бъдеще се очаква да се присъедини и специалист, който ще работи по проекта за приемни семейства.

В Центъра за обществена подкрепа ще бъдат осигурени помещения за провеждането на основни дейности - зала за групова и индивидуална работа с деца и семейства. Ще бъде осигурено и пространство за обучения и екипни срещи.

Проектът е част от цялостната стратегия на община Разлог за реализирането на общински политики в областта на социалните дейности. "Подхождаме с особено внимание и грижа към уязвимите групи в обществото. Целим подкрепа, с която да помогнем за интегритета на семейството като цяло, развитие на умения и способности"- сподели кметът инж.Красимир Герчев.

Още за: Разлог  пакет  услуги  семейства Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.