Община Кресна с електронен регистър за разделно сметосъбиране от февруари

29 януари 2022 13:02   2198 прочита


От началото на февруари в община Кресна ще заработи първият собствен електронен регистър в услуга на гражданите и фирмите.

Електронният регистър за разделно сметосъбиране ще предоставя възможност дейностите по регистрация на граждани и фирми, предоставянето на чували и отчитането/самоотчитанете на извършените дейности по сметосъбиране да се осъществяват в изцяло електронна среда, без да се налага да бъде отпечатан дори лист хартия.

Електронният регистър за разделно сметосъбиране (съкр. ЕРРС) ще позволи на гражданите и фирмите, които са заявили, че ще събират разделно отпадъци да извършват целогодишно самоотчети по телефона или на адреса на Регистъра в Интернет и в резултат, през следващата година, както декларира кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, таксите за смет на техните имоти да не бъдат променяни!

По-подробно за това, на какъв Интернет адрес се достъпва Регистърът и как да се самоотчитате, ще ви разкажем в началото на следващата седмица, когато той ще заработи. Сега ви напомняме, че кампанията по регистрация за разделно сметосъбиране в община Кресна продължава.

Заповядайте за първоначална регистрация!


Още за: Кресна   община   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар