Община Дупница организира среща с населението по програмата за развитие на селските райони

17 октомври 2016 10:47   3105 прочита


Информационна среща с населението на община Дупница във връзка с Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 ще се проведе този петък в сградата на администрацията.

Срещата на кметския екип с жителите на града и селата е формулиране на цели и приоритети за местно развитие и разработване на Стратегия за дейности свързани изцяло в селата от общината. Това е част от дейността на Местна инициативна група "Разметаница", в която влизат община Дупница и община Бобов дол и стартира изпълнението на проекта "Помощ за подготвителни дейности".

Както е известно, община Дупница успя да се включи в този МИГ в последния възможен момент. "Това е първата стъпка по реализацията на намеренията ни, тъй като говорим за осигурено финансиране за малките населени места. Не само в нашата община, но във всички такива в България, селата остават на по-заден план по обясними причини, а и там живеят хора, към които сме длъжници.

Важното бе да успеем да се включим, за да осигурим не лош финансов ресурс, който Община Дупница е невъзможно да отдели от бюджета си. Конкретна сума, не е коректно да коментирам. Става въпрос за финансова помощ в размер на около 8 млн. лева за двете общини. Що се отнася до нашата, всички средства ще са единствено и само за тези малки населени места.

По този начин ще осигурим възможности на читалища, спортни клубове, самодейни състави, земеделски производители, хора развиващи бизнес в селата да получат финансиране за различни дейности и намерения и за други дейности. Разчитам много и на кметовете и кметски наместници, които да помогнат в това отношение", коментира кметът на община Дупница инж. Методи Чимев. 

Срещата е насрочена за петък от 17.30 часа в заседателната зала.

Мария Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар