Община Дупница намали с около 3 млн. лв. задълженията си

04 август 2015 10:16   2993 прочита


Община Дупница намали с близо 3 млн. лева общинските задължения, след като получи от МРРБ окончателното плащане по проекта за рехабилитация на извънрегулационни участъци от общинските пътища.

Проектът стартира през 2008 година, а две години по-късно бе спрян поради съдебни дела с изпълнителя. Същинската работа по делото стартира през 2012 година, като в крайна сметка, Общината успя да се пребори за тази сума. От МРРБ преведоха окончателното плащане в размер на 2 882 417 лева, след което Община Дупница върна краткосрочния заем към фонд ФЛАГ.

Напомняме, че общият размер на заемите от фонд ФЛАГ за изпълнението на европроекти беше 5 253 000 лева и с направеното плащане, задълженията намаляха драстично и вече са само 2 371 000 лева.

"Това бе една дълга сага, която за радост приключи успешно. Все пак говорим за драстично намаляване на задължения, за които ако не се бяхме преборили, щяха да тежат на плещите на Общината, респективно на дупничани. Имаме още няколко плащания към фонд ФЛАГ в следващите дни, така че задълженията ще паднат под 2 млн. лева", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.


Още за: М. Чимев   плащане   проект   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар