Община Благоевград подпомогна още семейства с новородени деца 

30 септември 2022 16:17   1 коментар   3413 прочита


 

Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов още 17 семейства получиха финансова подкрепа по Наредбата за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца. 

Средства са получили всички заявители, подали документи до 27 юни 2022 г., включително, и отговарящи на условията. 

Въпреки нелеката икономическа ситуация, общинското ръководство съумява да подкрепя младите семейства и продължава да работи в посока осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград. 


Това е четвъртият транш, извършен от Община Благоевград за настоящата година. През м. юли Общината преведе 47 350 лева по сметките на 48 родители, кандидатствали и отговарящи на условията по Наредбата за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца. Месец преди това бяха подпомогнати други 41 семейства с новородени, като стойността на изплатената помощ бе над 39 хил. лева, a през м. април още 306 родители получиха общо 292 300 хиляди лева. 


Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование. 

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева. 

За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева. 

При раждане на близнаци, тризнаци и т. н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Октомври 2022 13:09 | Крадецу
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо ощетявате гражданите на Благоевград като плащате билетите за МАММА МИЯ ? Защо не си плаща всеки един съветник или общински служител от своя джоб?
Това не е морално !
Платихте си измисления фест лятото и едвам продадохте 50 билета и ХОП за сметка на гражданите раздадохте по 19 билета на държавните служители?! Обикновените, които бачкаме като луди, уличните купета ни яли
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар