Община Благоевград и РДПБЗН – Благоевград раздадоха на директори на училища и детски градини постери с правила за безопасност при земетресение

24 март 2023 15:05   5404 прочита


Постери с правила за безопасност при земетресение получиха на работна среща директори и представители на училища и детски градини в областния център.

Инициативата на Община Благоевград и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по повод опустошителните трусове в Турция, взели хиляди жертви, има за цел да информира децата как да реагират при земетресение и кои са начините за защита в случай на подобно природно бедствие.

В срещата участваха Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Борис Механджийски, директор на дирекция „Финанси“, Боян Кондуров, началник на районната пожарна служба в Благоевград и главен инспектор Георги Сарафов.

Представителите на РДПБЗН остават в готовност за открити уроци във всички училища и детски градини на територията на Община Благоевград, които имат желание за по-широка разяснителна кампания сред подрастващите.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар