ОбС Благоевград отпусна средства на семейство в нужда, и още от днешната сесия

26 юли 2019 14:48   4050 прочита


С 3000лв ще бъде подпомогнато семейство от Благоевград, което се нуждае от средства за лечение на детето си. Това решение взеха на днешното заседание местните парламентаристи. В началото на сесията председателят Радослав Тасков представи отчет за дейността на Общински съвет от началото на годината. До момента за 2019 година са проведени две извънредни сесии. Сигнал на граждани, свързан с отрязан достъп до гаражите им бе обсъден по искане на адвокат Албина Анева. Оказа се, че преди години с решение на ОбС е направено изменение на устройствения план, след което е изградена стена, която възпрепятства достъпа на хората до собствеността им.

По друга тема, обсъдена на заседанието, стана ясно, че до 2021 година Община Благоевград не предвижда промяна на начина на ценообразуване на таксата за битов отпадък, която в момента се определя на база данъчната оценка на имота. Съветниците Янчева, Асиски и Богдански от групата на БСП поискаха обяснение от градоначалника защо общинската фирма "Биострой" не е ангажирана с поддръжката на депото за битови отпадъци, а се прави обществена поръчка за избор на друга фирма. Кметът камбитов обясни, че "Биострой" няма необходимия ресурс да поеме петте общини Симитли, Благоевград, Рила, Кочериново и Бобошево.

Важна среща се състоя на днешното заседание. Парламентаристите се запознаха със собственика на компанията "Емирейтс Уелт", която вече е собственик на 75% от дяловете на ОФК "Пирин".

По желание на родители, съветниците гласуваха и прием на по-голям брой деца в детската градина в благоевградския "Старо Струмско". Актуализиран бе и списъкът на средищните училища на територията на общината за учебната 2019/2020 година.

П. Пенева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар