Обезглавиха петричкото полицейско управление! Станислав Арабаджиев напуска шефския пост

18 юни 2021 07:15   59038 прочита


Вчера заповеди за преместване в Гоце Делчев и Банско подписаха и  зам. директорът Д. Кръстев и шефът на охранителна полиция в ОД на МВР -Благоевград Ан. Доклев. 

Продължава масовата сеч на полицейски служители по високите етажи на  управлението на полицейската дирекция в Пиринско. Вчера детрониран бе  Станислав  Арабаджиев, дългогодишен началник на ПУ на МВР в Петрич,разбра Struma.com . Изненадваща е смяната му, тъй  като петричкото полицейско управление е сред най-добре работещите в областта.

Петрич е град държава, на две натоварени граници, с много разнообразен, тежък и лукав кримиконтингент, с най-шумната и най-голяма ромска махала в региона, в която войната между разни кланове бе абсолютен бич за полицаите и жителите на града.. Неуправляеми бяха петричките роми през  годините. Въпреки изключително сложната криминогенна обстановка,   РУ на МВР в Петрич, под ръководството на Арабаджиев, успяваше да  овладява всяка ситуация, без катаклизми и тежки престъпления.

Години  наред, ежедневните полицейски акции, доведоха до желаните резултати, и  днес сблъсъците в ромския квартал са рядкост, а криминогенна  обстановка в града и околните села, е спокойна. Десетки наркодилъри  са в  ареста, други в затвора, акции "антидрога " завършваха с успех, тонове  канабис, биваха унищожавани всяко лято.  Парадоксалното е, че се сменя полицейски началник, чието управление  по резултати е сред  традиционните първенци в ОД на МВР Благоевград.

По отношение на  разкриваемост на  тежки криминални престъпления ПУ на МВР Петрич е на първо място в ОД  на МВР Благоевград.  Явно е, че новият директор Г. Кандев прави нов екип, с който да  проведе "честни и открити" избори, приоритетна задача от  "близкосрочния и средносрочния" му план, така както сам се изрази при  представянето си пред медиите. 

Вчера заповеди за освобождаване на постовете и преместването си в  Гоце Делчев и Банско подписали зам. директорът Димитър Кръстев и  шефът на охранителна полиция Антон Доклев. Засега все още не е ясно  ,кои ще заемат местата им. Из кулоарите на дирекцията се спрягат  разни имена, най-вече свързани с гоцеделчевското лоби, което според  мълвата, се очертава като основен кадровик в системата. на МВР. 

П. Петрова 


Още за: рокади   мвр петрич     Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара