Нови камери ще дебнат нарушителите в Пиринско

02 април 2016 13:36   10612 прочита


Нови камери ще дебнат нарушителите в Пиринско. До края на годината предстои монтиране на видеоустройства на възлови кръстовища и части от улици в Гоце Делчев, с цел регистриране на нарушения, преминаване с висока скорост, неспазване на забранителни знаци в града, както и монтиране на предпазни мантинели на опасни участъци от пътищата за селата Делчево, Брезница, Корница и Лъжница.

Според местната комисия по безопасност на движението в Гоце Делчев, пешеходците не са особено дисциплинирани при пресичане на пътното платно, като много често не правят това на пешеходните пътеки, а където решат, че им е удобно, с което създават рискове за себе си и останалите участници в движението.

Основен проблем е и контролната дейност по отношение на шофьорите, които нарушават закона за движение по пътищата, предава Дарик. По наблюдение и оплаквания на граждани, най-големи задръствания, особено в пазарните дни – понеделник и петък, стават на улица "Бяло море", в участъка от автогара "Динамо" до кръстовището с улица "Търговска", заради неправилно паркирани автомобили, което стеснява до непроходимост тази част от улицата.

 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар