Нови 8 случая на заразени с коронавирус у нас

29 март 2020 17:19   5985 прочита


Това заяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски

Нови 8 случая на заболели от коронавирус и всички те са в София. Общият брой на заразените у нас е 346. 125 пациента са настанени за болнично лечение. Това заяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. "Смърните случаи са 8.

След брифинга сутринта стана ясно, че е починала жена на 51 години в Благоевград. Интубираните в тежко състояние са 13. Имаме нови два случая на изписани.

Така общият брой на изписаните е 14", добави той, цитиран от Nova. "От Пещера двама са изписани за домашно лечение. Нямат отрицателни проби, но са с добри показатели. Днес са изследвани 276 проби, очакват се от референтната лаборатория и от Стара Загора", каза още Мутафчийски. "Допускаме, че заразените са повече. Откриваме 2 на 11, според американците", обясни шефът на ВМА. "Тези, които са излекувани, се предполага, че са изградили имунитет, въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени.

При нас нещата са в началото и не стои въпросът за преместване на болни. Имаше успешен опит за преместване на болни, ние изразихме отношението си. Има си принципи за лечение. по-скоро биха се местили апарати", добави той. "Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания - хипертония или с астма. Има 37-годишен мъж, който е интубиран в "Св. Анна". Да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват, напротив", обясни ген.майор Мутафчийски.

Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен. "Четох скоро статия, в която се излседва смъртността в Италия и там се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.


Още за: зараза   коронавирус   хора   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар