Николай Шушков: Немският инвеститор Ottobock разширява производството си с нови работни места, но не в Благоевград, а в София.

23 септември 2023 16:04   15911 прочита


Независимият кандидат за кмет е категоричен, че са нужни последователни усилия по задържането и разширяването на инвестициите в града

Благоевград се нуждае не само от привличането на нови инвестиции и производства с висока добавена стойност, но и от последователни усилия по задържането и разширяването им в региона, това заяви независимият кандидат за кмет Николай Шушков.  
"Преди две години по време на мандата ми като областен управител германският производител на бионични протези Ottobock откри фабрика с 200 работни места в Благоевград. Тази инвестиция имаше цялата национална подкрепа тогава и на нея се гледаше като надежда за реиндустриализацията на града. 
За жалост сега става ясно, че Ottobock разширява производството си с нови 100 работни места, но не в Благоевград, а в София. 
Това е класически пример за поредна пропусната възможност за развитие на високотехнологичен бизнес в Благоевград, който да осигурява и просперитет за хората и града. 
Да правим Благоевград по-привлекателен за инвеститорите, 
Да създаваме високоплатени работни места, 
Да развиваме образование, което да изгражда специалисти, отговарящи на нуждите на бизнеса, 
Да задържаме младите хора в града и да им осигуряваме перспективи за кариерно развитие и висок стандарт на живот, това ще са едни от най-първостепенните ми задачи като кмет на Благоевград 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара