Николай Митов от Кочериново се пребори за титлата „Най-силен мъж“ в Чикаго

07 август 2020 05:57   10038 прочита


  

Макар пандемията в Чикаго да е обхванала града и той да е замрял, група мъже и жени се събраха на открито за ежегодното състезание по калистеникс, в което да покажат красиви и здрави тела, както и издръжливост. В него българинът, роден в Кочериново - Николай Митов участва повече от успешно и заслужи титлата „Най-силен мъж“ в Чикаго. 

Състезанието по мерене на перфектни тела и физическа сила в Чикаго съществува от 2015 г. Тази година то се организира от Омари Джинаки, който беше много впечатлен от българина. И има защо. Денят му рано преди състезанието започва със спукана гума, той пристига буквално в последната минута, състезава се първо в състезание, което предшества основната част от спортната битка, после участва и в главното състезание и грабва титлата за най-силния мъж в Чикаго. 

Митов, който е родом от град Кочериново, впечатли организаторите и участниците в калистеникс състезанието в Чикаго не само със силата си. След състезанието той не показал никаква умора и помогнал с разчистването на боклука. „Някак не ми се видя правилно да се стремим към красиво тяло и да тренираме сред природата, а да оставим мръстотия след себе си“, казва той. 

Ники не е сигурен кога ще участва пак на състезание по калистеникс, но е сигурен, че ще започнат да го предизвикват и е готов да запази титлата си. 

Г. Георгиев 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар