Напрежение! Ще се строи ли кучкарник в благоевградското с. Логодаж? 

04 декември 2020 08:18   9 коментара   11060 прочита


 Жителите на благоевградското село Логодаж са силно притеснени от новината за предстоящо изграждане на приют за кучета във вилната зона на селото, която от няколко дни се разпространява от местните медии. Те се обявиха категорично против идеята на благоевградчанина Бойко Гренцке, който имал намерение да засели 80 кучета в имот, който наскоро купил.

Проблемът е, че имотът  е в непосредствена близост до обитаемата част на селото и до канала на яз. "Стойковци", който би бил сериозно застрашен от замърсяване, ако наистина четириногите бъдат настанени там. Предстои кметът на селото Пламен Червенков да направи проучване сред жителите и ако съмненията му, че те ще се обявят против изграждането на приюта, се окажат верни, то той ще предприеме всички необходими действия, за да не допусне това да се случи.

В същото увери и зам-кметът по сигурността на Община Благоевград - Л. Милев, според който общината е обещала на Бойко Гренцке и на друго НПО общински терени в черешарниците на с. Долно Церово, където да построят приюта. 30-годишният спасител на четириногите уверява, че животните са обезпаразитени, кастрирани и напълно безопасни за околните.

Въпреки това никой от живеещите в близост до бъдещия кучкарник не подкрепя идеята в съседство да бъдат отглеждани толкова много кучета. 

П. Пенева 

9 коментара
04 Декември 2020 08:59 | Жороангелов
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Против съм опасно е много бунт вдигайте се


04 Декември 2020 09:01 | Жороангелов
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Ще се замърси водата и ще пламне епидемия а и кучетата са опасни болести ще плъзнат в селото


04 Декември 2020 09:47 | Човек
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Той има право да използва имота, както сметне за добре. Прави му чест, че иска да се грижи за бездомните животни. Тези, които са против, най добре да се замислят за тяхните собствени мотиви.


04 Декември 2020 10:05 | ?!
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Как може такава лошотия и простотия, бе, селяндури зли?! Вие сте зли диваци и кучетата не заслужават такива съседи! Казано е, че са обезпаразитени и кастрирани - ще си доживеят живота без да се размножават. Ама от тъпи главандури разбиране и съчувствие няма да има!


04 Декември 2020 10:08 | До човек
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

НЕ може да използва имота както иска, НЕ МОЖЕ има закони за лаици като теб. Затова са обособени зони за Жилищно строителство и зони за промишленост. Имота може да бъде преотреден за строеж на нещо НО пак трябва съответните разрешителни ЗАЩОТО имота е земеделска земя и ИМА право да я ползва като такава - да сади жито, домати ябълки и други, но само като земеделска земя!


04 Декември 2020 10:52 | Зрител
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Правилно, ”До човек”!
Ще засади 2 корена домати и ще сложи 80 кучета пазачи, за да предпази земеделските култури от крадливотои злобно логодажко племе!!!!!
Оставете момчето нещо да прави!!!!!
По добре ли е да краде или проси?!?!?!?!?
Селяци тесногръди!
Вместо да го подкрепите, вие очите ще му вадите...!


04 Декември 2020 15:05 | Пешо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Миризмата от 80 кучета е като от 80 прасета .....


04 Декември 2020 19:49 | томи
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

по прости и тъпи селяндури от тея, отанат струма, нема и на Марс.


05 Декември 2020 15:46 | Niko
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Супер, да строи. Няма ядове. Таман ще са събрани на едно място и с малко отрова, хоооп- Има приют- Няма приют.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар