Най сетне: От партия „Български възход“- Благоевград с кардинално решение: Да заработи денонощна аптека в Благоевград!!!

23 септември 2022 15:19   8327 прочита


В Благоевград да заработи денонощна аптека предлагат от партия „Български възход“ Благоевград. Проблемът с липсата на денонощна аптека е поставен от благоевградчани като належащ за решаване, пред кандидатите за народни представители от партия“ Български възход“ на неформална среща, в разгара на предизборната кампания.

Оказва се, че на местно ниво са дискутирани няколко инструмента за насърчаване на денонощната услуга в аптеките. Проблемът, обаче, е сериозен и към момента няма резултат. Притеснени жители в срещите си с кандидат депутати от местната партия са категорични, че в областния център трябва да заработи денонощна аптека.

„Престъпно е в областен град, какъвто е Благоевград, с 80 000 души, да няма денонощна аптека и това създава изключително много проблеми, жалват се хората. Решаването проблемите на хората е една от целите на партия „Български възход “, която като нова и социално ангажирана политическа формация, поставя в центъра на своето внимание хората с техните проблеми и очаквания.

От местното ръководство на партия изразяват готовност да помогнат на благоевградчани за решаването на наболелия проблем, като осигурят една работна заплата на един фармацевт за срок от една година и покрият част от енергийните разходи на помещението, което ще се наеме.

Категорични са в решението си да отпуснат част от субсидията на партията, но да решат дългогодишния проблем на благоевградчани, които близо две години вече са ощетени и няма откъде да си купят лекарства през нощта. От местното ръководство на партия „Български възход“ стартират серия от срещи със собственици на аптеки, с които да осъществят тази съвместна инициатива.

П.Попов

 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара