Наградиха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г. в Петрич 

14 януари 2020 13:30   1 коментар   5520 прочита


 На тържествена церемония бяха наградени станчинарските групи, участници в игрите на първи януари в Петрич. Включиха се над 1 500 души. Връчени бяха плакет и диплом на класираните на първите три места – група „Дълбошница“, група „Братя Соколови“ и група „Казармите“. Осем бяха специални отличия, три от тях за най-малките участници – Даниел Илиев, Кристиян Запров и Ивайло Тунов.

Най-възрастният участник, удостоен с грамота и плакет беше 80-годишният Петър Митов от кв. „Виздол“. Кметът Димитър Бръчков пое ангажимент Община Петрич да продължи да подкрепя финансово организационната дейност на станчинарските групи, като пазители на традициите и открои приемствеността, която и тази година се отчита.

Той пое ангажимент да се повиши финансирането за групите. Депутатът Георги Динев сравни игрите в Петрич с тези в Банско и обобщи, че представянето на петричките групи и мащабността на самото мероприятия го правят изключително горд. Ръководителите на групи бяха поздравени и от председателя на Комисията по образование към Общински съвет Светла Данаилова.

Заместник-кметът Илияна Попова каза, че станчинарските игри са добрата изходна точка за развитие на туризма в петричко и през следващите години ще се работи в тази посока. 
 

1 коментар
14 Януари 2020 14:11 | Патриоти Петрич
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Живи и здрави всички ръководители и участници ! С много труд и огромни средства пазят тази вековна за древен Петрич традиция !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар