Над 800 благоевгрдачани се включиха в първата Национална спортна кампания „Спортувай в твоя град”

21 април 2013 17:38   4487 прочита


Община Благоевград днес бе домакин на първата Национална спортна кампания „Спортувай в твоя град”. Началото на спортния празник даде заместник- кметът на общината по „Строителството и сигурността” инж. Стоян Благоев. Той отправи пожелание към организаторите и участниците, празникът да се превърне в една добра традиция. По думите му, именно спортът е един от начините за добро възпитание в здравна култура, любов към природата и отговорност към близките и себе си.

Над 800 души се включиха в кампанията „Спортувай в твоя град”, която има за цел да популяризира спорта сред младите и да покаже, колко е важен той за изграждането и възпитанието.

Участниците в инициативата се състезаваха в три дисциплини- колоездене, лека атлетика и баскетбол. Те бяха разделени на възрастови групи, като най- малкият участник бе на 4 години. В първата група се състезаваха момчета и момичета между 14 – 16 години, във втора- мъже и жени между 17 – 30 години и в трета възрастова група мъже и жени над 30 години.

На финала, заместник- кметът на Благоевград, инж. Благоев връчи медали и утешителни награди на победители в различните спортни дисциплини и възрастови групи.

След приключване на състезателната част, за доброто настроение на присъстващите на площад „Георги Измирлиев” с песни и танци, се погрижиха възпитаниците на клуб по спортни и модерни танци към Младежки дом, ансамбъл „Пиринче”, фолклорна група „Веселина” и балет „Дъга”.

"Спортувай в твоя град” се проведе под ръководството на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта, министър Петър Стойчев и община Благоевград.

Специални гости на мероприятието бяха проф. Иван Йотов от Националната спортна академия и деканът на факултета по „Обществено здраве и спорт” към Югозападен университет „Неофит Рилски” проф. Стоян Иванов.

 

В. Стефанов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар