На тържествена церемония! Випуск 2018 на Факултета по педагогика към ЮЗУ „Неофит Рилски“ получи дипломите си

06 април 2019 09:53   4232 прочита


На тържествена церемония бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2018 на Факултета по педагогика към Югозападния университет "Неофит Рилски". Събитието започна с музикален поздрав от педагогическия екип и децата от детска градина "Вечерница" с директор Славка Джаркова.

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев откри церемонията и поздрави абсолвентите от най-стария факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски".

"Изправяте се пред нови усилия и предизвикателства. Сигурно е, че те ще бъдат много и различни и ще подлагат на изпитание наученото, привързаността ви към избраната професия и обичта към деца и ученици, които ще учите и възпитавате в детски градини, училища и други институции", каза в приветственото си слово доц. д-р Траян Попкочев.

"Връщайте се към вашия Факултет по педагогика, поддържайте собственото си развитие, това на вашите институции и на факултета, обмисляйте настоящето и градете мостове над несигурното", каза още доц. Попкочев.

Поздрав към абсолвентите и гостите от името на ректорското ръководство поднесе заместник-ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" проф. д-р Антони Стоилов, който пожела на дипломантите здраве и успех в бъдещата професионална реализация.

На тържествената церемония се дипломираха 436 абсолвенти в ОКС "бакалавър" и ОКС "магистър" от 18 специалности. Своите дипломи получиха и 9 докторанти.

Първенец на випуска е Даяна Жулиянова Иванова, завършваща специалност "Физическо възпитание и спорт" с успех 5. 84.

По време на церемонията бяха отличени още 9 дипломанти. Те получиха грамоти за отличени постижения в курса на обучение, проявена творческа активност и принос в утвърждаване името на университета. Наградите връчиха доц. д-р Траян Попкочев, доц. д-р Даниела Томова и гл. ас. Стефан Кинов.

Официални гости на тържествената церемония бяха деканът на Философския факултет проф. д-р Борис Манов, деканът на Природо-математическия факултет доц. д-р Стефан Стефанов, началникът на отдел "Организационно- методическа дейност и контрол" към Регионалното управление на образованието - Благоевград Методи Попов, началникът на Регионалното управление на образованието - Кюстендил Мая Стойчева-Николова, директори на детски градини и училища.

Поздравителни адреси по повод церемонията по дипломиране са получени от д-р Атанас Камбитов - кмет на община Благоевград, Мая Манолова - омбудсман на Република България, Мая Стойчева-Николова - началник на РУО - Кюстендил, Ивайло Златанов - началник на РУО - Благоевград, Методи Попов - началник на отдел "Организационно- методическа дейност и контрол" към РУО - Благоевград.

Ц. Иванова


Още за: церемония   дипломи   ЮЗУ   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар